Rekkakiertue saapuu kaupunkiin

Torstaina 25. syyskuuta 2014 | Saska Lintunen

Rekka saapuu varsinais-suomeen, onko Suomimies valmiina?

Syksy tulee pikkuhiljaa myös tänne etelään ja tuo tullessaan SuomiMies rekan. Se onkin kiertänyt melkein koko suomen ja kiertue päättyy tämän vuoden osalta varsinais-suomen suunnalle. Kysymys kuuluu, että onko ukkeli kunnossa, kun kiertue posahtaa paikalle?

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Lomalla

Perjantaina 15. elokuuta 2014 | Saska Lintunen

Kesä alkaa olla takanapäin ja olen nauttinut kaikin siemauksin kesästä. Jopa niin, että omatunto alkoi heinäkuussa soimaamaan. Aika paljon oli siinä vaiheessa herkuteltu ja urheiltu satunnaisesti.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kuntoutujasta liikkujaksi

Keskiviikkona 11. kesäkuuta 2014 | Saska Lintunen

 

Sain luvan kovempaan harjoitteluun fysioterapeutilta. Siis se tarkoittaa taas sitä, että tilanne normalisoituu liikunnan osalta. Ja kyllä hikiliikuntaa onkin jo kaivannut, on kiva päästä hiestymään muualla kuin saunassa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Vielä on kesää jäljellä

Tiistaina 27. toukokuuta 2014 | Saska Lintunen

Ilmoja on pidellyt ja suomimies on ollut levossa. Tai no oikeastaan olen tehnyt paljonkin kuntouttavaa toimintaa ja vahvistanut selkää. Ja kohta taas pääsee hommiin!

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Ei vielä luovuteta

Maanantaina 28. huhtikuuta 2014 | Saska Lintunen

Juuri kun kevät alkoi, sanoi suomimiehen selkä itsensä irti. Siitä alkoi selvittely, lääkärissä käynnit, fysioterapia ja ennen kaikkea taistelua oman kunnon puolesta.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kevät keikkuen tulevi

Sunnuntaina 23. maaliskuuta 2014 | Saska Lintunen

Talvi on takanapäin ja ihanasti voi siirtyä jo lenkkeilyn saloihin. Paitsi, että kun näin ajattelin, paukahti aikamoinen takatalvi. Aikainen kevät kuitenkin innosti jo lenkkeilyn aloitukseen ja uusiin varustehankintoihin.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kuulumisia

Sunnuntaina 16. helmikuuta 2014 | Saska Lintunen

SuomiMiehen kuulumisia

Talvea mennään tai ehkä jo kevättä täällä etelässä. Mikä on sinänsä harmi, koska hiihtäminen on ollut niin mukava kokemus monen vuoden jälkeen. Se oli niin hauskaa, että tuli oikein itku pitkästä ilosta.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Lupauksia ja "lupauksia"

Keskiviikkona 15. tammikuuta 2014 | Saska Lintunen

Lupauksia ja ”lupauksia”

Moni tekee uudenvuoden lupauksen. Yleensä se on kuntoilun aloittaminen, dieetti tai tipaton tammikuu. Myös minä teen lupauksen vuodelle 2014…

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Katsaus vaihtuneeseen vuoteen

Keskiviikkona 8. tammikuuta 2014 | Timo Dönsberg

Suomimiehet ovat seikkailleet pian vuoden ja on aika minunkin katsoa hiukan taaksepäin ja muistella menneitä.

Yksi kommentti Lue koko kirjoitus

Joulutodistus osa 3

Tiistaina 24. joulukuuta 2013 | Saska Lintunen

Mitä jää perinnöksi ensivuodelle? Jatkuuko harjoittelu? Onko kukaan muu tehnyt muutosta elämässään? Paljon kysymyksiä ja myös vastauksia luvassa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Joulutodistus osa 2

Sunnuntaina 22. joulukuuta 2013 | Saska Lintunen

Joulutodistus 2

Olen tietysti kiitollinen siitä, että minut valittiin suomimieheksi.  Vuosi on ollut kiva ja mukava. Elämään on tullut ja tulee pysymään uusi polku. Sitä polkua olen nyt hetken tallonut ja tuntuu, että tämä linja pysyvä. Moni asia on muuttunut vuoden aikana ja siitä lisää tässä todistuksessa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Joulutodistus

Lauantaina 21. joulukuuta 2013 | Saska Lintunen

Joulutodistus

Miten ylipainoinen mies saadaan tekemään elämänmuutoksia. Tietysti niin, että annetaan porkkanaa ja ehkä myös hiukan keppiä. Niin minullekin kävi ja tässä sitä ollaan, paljon paremmalla mielellä kuin vuosi sitten.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Loppukirin paikka?

Torstaina 28. marraskuuta 2013 | Saska Lintunen

Sain marraskuun lopussa uusia ohjeita ja valmennuksellisia neuvoja valmentajilta. Sekä ruokapuolella että liikunnassa olisi otettava pikkunen lopputöräys.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kaksi eteen, yksi taakse

Keskiviikkona 6. marraskuuta 2013 | Saska Lintunen

Olin Jyväskylässä uutta harjoitusohjelmaa väsäämässä ja seuraavana päivänä olisi 10km juoksu kisa. Valmistelut olivat menneet nappiin ja odotin kovasti juoksemista. Sen piti olla syksyn huipennus, highlight!

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kierroksia SuomiMies -treeniin – uusia haasteita ja monipuolisuutta

Maanantaina 28. lokakuuta 2013 | Timo Haikarainen

Sateinen lokakuu lähenteli loppuaan, kun tapasimme Saskan kanssa treenipäivitysten merkeissä. Edellisen kerran olimme ruukanneet ohjelmaa uuteen uskoon kesäkuussa ja jutelleet toteutuksesta ja sen viilauksesta Kunnon Laivalla elokuussa ja sähköpostitse kuluneiden kuukausien aikana. Nyt oli taas isomman ohjelmarempan aika. Seuraavassa asiaa päivityksistämme sekä runsaasti niihin liittyviä konkreettisia ja heti toteutettavia vinkkejä muille SuomiMiehille ja miksi ei myös SuomiNaisille.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Ruoka!

Maanantaina 21. lokakuuta 2013 | Saska Lintunen

Ruoka! Ei mitään tiedettä!

”Mites sun dieetti menee?” kysyi kaveri eräänä päivänä. Vastasin, että en ole dieetillä. Sehän on ihan kauhea sanakin, perkele. Kerroin, että katson mitä syön ja koska. Kaveri siihen, että eli olet dieetillä. Minä vastasin siihen, että elämäntapa muutoksia ja muutokset kauaskantoisia. Kaveri siihen, että ei se lopu koskaan tämä sun laihdutuskuuri? Sanoin, että tämä ei ole kuuri. Tämä on terveellisen elämän alku.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Syysunelmaa

Torstaina 10. lokakuuta 2013 | Saska Lintunen

Haravoidessani mietin, mitä minä olen saanut tässä vaiheessa aikaan ja miten. Omasta mielestäni muutoksia on tapahtunut monella sektorilla.  Ajattelin kertoa mitkä ovat omasta mielestäni tärkeimmät seikat, jotta muutos onnistuu. Nämä ovat minun kohdallani olleet ne ratkaisevat tekijät.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Jotain uutta, jotain tuttua

Sunnuntaina 22. syyskuuta 2013 | Saska Lintunen

Pikku hiljaa alkaa flunssa helpottaa. Tukkoisuus ja yskän piteneminen ovat vieneet hikiliikuntaa pois. Flunssan jälkeen olen lähtenyt liikenteeseen varoen. Kuitenkin liikuntaa on tullut harrastettua ja etenkin ruoan terveellisyyteen panostin sairauden aikana.  Ja aloitin uuden harrastuksen viime viikolla!

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kaksi eteen ja yksi taakse

Lauantaina 14. syyskuuta 2013 | Saska Lintunen

Kaksi eteen ja yksi taakse

On aika kaapata blogi takaisin Elinalta ja kertoa viimeaikaisia kuulumisia. Laiva reissun jälkeen on menty monessa asiassa eteenpäin, mutta myös pettymyksiä on tullut.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Kaappaus merellä

Maanantaina 2. syyskuuta 2013 | Saska Lintunen

Kaappaus merellä

Olimme Elinan kanssa yhdessä Kunnon Laivalla. Tällä kertaa Elina kaappaa blogin ja katsoo suomimiehen maailmaa omilla silmillään.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Ranskan ympäriajo

Torstaina 22. elokuuta 2013 | Saska Lintunen

 

Viime sunnuntaina oli taas aika pyöräillä urakalla. Otin osaa Myllyn pyöräilyyn ja matkana oli tällä kertaa 86km. Reissu alkoi aamulla aikaisin ja aurinkokin mollotti. Siis matkaan.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Born to run

Maanantaina 12. elokuuta 2013 | Saska Lintunen

Juokseminen maistuu tällä hetkellä oikein kivasti. Kaiken sen jälkeen mitä olen tässä projektissa tehnyt, on suorastaan palkinto päästä juoksemaan ja saada juoksukuntoa kasvamaan. Ei muuta kuin usvaa putkeen. Tavoitteet ovat selvät: 10km kisa syyskuussa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Voihan kesäloma!

Lauantaina 27. heinäkuuta 2013 | Saska Lintunen

Otsikko voi kertoa paljon erilaisia asioita. Sen kuitenkin sanon, että kesäloma on ihmisen parasta aikaa. Meidän perhe vietti heinäkuun matkoilla ja mökkeillen. Siinä sivussa yritin urheilla sen minkä kerkisin ja viitsin. Ruokailusta nautin kovasti. Kun olimme toisten nurkissa paljon, ei ruokarytmiä oikein ollut. Yritin kuitenkin syödä mahdollisimman terveellisesti ja jätin herkut vähemmälle.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Sitä saa mitä tilaa

Keskiviikkona 3. heinäkuuta 2013 | Saska Lintunen

 

Aloitin ennen juhannusta uutta harjoitusohjelmaa ja parin viikon jälkeen on ollut aika repaleista. Harjoittelua on haitannut mm. loma, oksennustauti ja työt. Olen kuitenkin saanut jotain sellaista pitkästä aikaa, että voin sanoa projektin jo nyt onnistuneen.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Juhannussekoilua

Sunnuntaina 23. kesäkuuta 2013 | Saska Lintunen

Juhannuksena tein niinkuin kaikki muutkin. Urheilin.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Tahdon!

Keskiviikkona 19. kesäkuuta 2013 | Saska Lintunen

Siis hikoilla oikein kunnolla. Uutta harjoitusohjelmaa pukkaa tällä viikolla. Kävin edellisenä perjantaina Timon (valmentaja) kanssa treenaamassa uuden ohjelman halki Jyväskylässä, Suomen Ateenassa. Kolmen tunnin treenit sisälsivät paljon hikeä, kuvia ja ennen kaikkea uutta kivaa ohjelmaa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Haaroväli tulessa, Mies leikeissä

Sunnuntaina 9. kesäkuuta 2013 | Saska Lintunen

Olin koko alkuviikon pyöräilemässä saariston rengastietä pitkin. Tämä oli työmatka, sillä olin liikenteessä työpaikkani poikien kanssa. Vietimme loman ensimmäisen viikon Turun saaristossa pyörän selässä. Ja joka päivä olimme liikenteessä, maanantaista torstaihin.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Nyt ei pysty...

Lauantaina 1. kesäkuuta 2013 | Timo Dönsberg

Aina toisinaan elämässä tulee vastaan tapahtua, jotka mutkistavat kaikkea tekemistä. Ne voivat olla suunniteltuja, kuten keittiöremontti, muutto tai vaikkapa bändin vetäytyminen äänityspuuhiin, tai sitten odottamattomia, kuten oma tai läheisen sairastuminen. Johonkin näiden väliin osuu työkiireet, joita tavallaan osaa odottaa - ja jotka silti aina yllättävät.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Mies on kunnossa, mistä löytyy lajit?

Perjantaina 31. toukokuuta 2013 | Saska Lintunen

 

Olen fyysisesti aika rapsakassa kunnossa. Nyt on kuitenkin niin, että kävelyt, pyöräilyt ja salibandyt on nähty. Punttisalillekin kaipaa hiukan muutoksia ja ehkä jopa pikkutaukoa. Nyt siis mietin, mitä ihmettä sitä voisi duunata. Mieli tekee urheilla ja ajattelin saada myös samalla uusia kokemuksia. Tässä seuraavassa viisi lajia, joihin voisin ottaa tuntumaa kesän aikana. Saa antaa vinkkejä ja palautetta.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Mistä johtuu tämän miehen kiire ja stressi?

Tiistaina 21. toukokuuta 2013 | Saska Lintunen

Tuntuu että harjoittelun myötä on tullut kova kiire arkeen ja päivä-/viikkorytmin suunnittelu tuottaa tuskaa. Olen mennyt paljon päivä kerrallaan, koska täytyy lukea perhettä ja sen menoja. Silti tuntuu, että aikaa ei jää tarpeeksi perheelle. Omasta mielestä eniten perhe-elämäämme kuormittaa minun vuorotyöni.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus