SuomiMiehen kauppakassi

   

Mitä SuomiMiehen kauppakassista löytyy?

 

 

1. Hedelmät

Hyvään syömiseen ja painonhallintaan kuuluvat hedelmät, vaikka moni mies niitä vierastaakin. Hyvä sääntö on syödä yksi hedelmä päivässä. Banaani on helppo tapa hoitaa homma kotiin. Tietysti banaanin ohella kaikki muutkin hedelmät käyvät. 

 

2. Juotava jogurtti

Hyvä välipala, josta saa proteiinia ja joka tuo kylläisyyden tunteen.
Ota juotavan jogurtin kanssa vielä banaani, niin saat loistavan välipalan. 

 

3. Oivariini

Kasvisrasva-voilevite leivän päälle. Hyvä kokonaisuus ja vaihtoehto, jossa on makua ja terveyttä. Monen kaverin valinta levitteeksi.

   

4. Lihapullat ja lihaperunasoselaatikko

Kun laittaa lihapullat lihaperunalaatikon kaveriksi, saa kunnon aterian, joka on helppo lämmittää mikrossa ja ottaa evääksi työpaikalle. Tämä ateria pitää nälän loitolla. Helpolla tukeva ateria.

 

5. Valmis salaatti ja salaatti

Helppo tapa syödä terveellisesti. Moni mies kysyy, onko rehuja pakko syödä? Kasvikset kuuluvat hyvään syömiseen. Lisäksi kasvisten lisäämisellä ruokavalioon on roimat painovaikutukset.

Opettele laittamaan maukasta salaattia (katso kohta 10.)   

 

6. Raejuusto

Raejuustossa on hyvää proteiinia aamiaiselle tai vaikka salaatin seuraksi. Aamiaisella pitäisi aina olla lihaa tai proteiineja, ja tästä niitä saa.   

 

7. Tumma makaroni

Miksei valitsisi terveellisempää vaihtoehtoa vaalealle makaronille, kun maussa ei ole mitään eroa? Tuo kylläisyyttä ja tumma makaroni pitää veren sokerit tasaisena todella pitkään. Onkin varmasti hyvä valinta, jos verensokerit heittelevät.

 

8. Metsästäjänpihvi ja muusi

Monessa valmisateriassa ei ole riittävästi lihaa. Tässä helppo valmisateria, jossa lihan ja perunan osuus ovat tasapainossa. Lisäksi salaattia mukaan, niin saat helpon aterian kotiin.

 

9. Kevyt jauheliha (400g) ja ranskalainen sipulikeitto

Näistä aineista teet helposti lihapyörykät (katso ruokakisavideo). Sipulikeitto, jauheliha ja kananmuna sekoitetaan ja lihapullat puristellaan palloksi.
Paista 200 asteessa 15 min. 

 

10. Salaatti, jauheliha ja fetajuusto öljyssä

Näistä helppo valmissalaatti. Paista jauheliha ja heitä sekaan fetajuustot öljyssä, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada valmis salaatti kulhoon ja heitä paistos salaatin päälle.

 

11. Ruis- ja kauraleipä

Suomalaiset tietävät, että täysjyäinen ruisleipä on fiksu valinta. Nykyään löytyy myös todella hyviä vaaleita täysjyväisiä leipiä (kauraa, ohraa), jotka ovat terveellisiä. Jos et pidä ruisleivästä, muitakin hyviä vaihtoehtoja löytyy. 

 

12. Paprikat

Keltainen ja punainen paprika tuovat helposti ja nopeasti vitamiineja salaattiin.
On helppo valinta, kun samassa pussissa löytyy molempia värejä.
Pilko mukaan esimerkiksi jauheliha-fetajuustosalattiin.

 

13. Kananmunat

Hyvä eväs ja ruoka-aine. Epäterveellisyyden maine on kumottu jo aikaa sitten, joten voit syödä kananmunia hyvällä omallatunnolla. Munakas sopii niin pääruoaksi kuin aamupalaksikin.. 

 

14. Maito

Maino on painon kannalta neutraali juoma, sillä se sisältää proteiineja ja tuo kylläisyyttä. Maito sopii ruokajuomaksi, välipalalle ja ruoanvalmistukseen. Maito on suositeltava juoma mehuihin ja limsoihin verrattuna. Mehut ja limsat sisältävät turhaa energiaa.

 

15. Olut

Hyvään ja terveelliseen syömiseen mahtuu yksi tai kaksi kaljaa, vaikka ruokajuomaksi päivittäin. Alkoholiongelmasta on kyse silloin, kun kaljaa on kitattava kassikaupalla tai sitä kuluu joka ilta runsaasti.

 

16. HK-Sininen makkara

Helpon kokkaamisen perustarvike. Heitä pannuun pussi vokkivihanneksia, leikkaa lenkkimakkara pieniksi ja kaada päälle fetajuustot öljyssä. Paista hetki ja ruoka, on valmis nautittavaksi.

Takaisin ylös

 
 
 
SuomiMiehen ruokavalio