dynaaminen liikkuvuusharjoitus

Dynaamiselle liikkuvuusharjoittelulla voit näppärästi yhdistää liikkuvuuden ja muiden kunto-ominaisuuksien parantamisen

  • Dynaamisilla liikkuvuusharjoitteilla voit samaan aikaan parantaa liikkuvuutta, lämmittää kehoa treeniä varten sekä parantaa kehonhallintaa ja jopa lihaskuntoa.
  • Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet sopivat hyvin alkuverryttelyyn ennen lenkkiä tai kuntosaliharjoitusta. Alkuverryttelyssä ne ovat erinomainen tapa avata lihakset, sillä ne eivät heikennä lihasvoimaa, toisin kuin perinteiset, pitkäkestoiset venytykset.
  • Niitä voi myös tehdä erillisinä harjoitteina vaikkapa työpäivän tauolla, jolloin niillä saa mukavasti istumisen tai staattisen seisomisen jäykistämät paikat auki ja veren kiertämään.
  • Tee liikkeitä 5–10 toistoa molemmille raajoille. Kyykkyavausta voit tehdä yhteensä 10 toistoa.
  • Voit tehdä kaikki liikkeet peräkkäin kiertona ja toistaa kierron 3 kertaa. Tämä sopii hyvin alkuverryttelyksi liikuntasuoritukseen.
  • Työpäivän tai vaikkapa ajomatka tauolla voit tehdä 1–2 liikettä 1–2 kertaa.
Avustettu polvennosto  

Avustettu polvennosto

Aloita nostamalla polvea ylös. Tartu nostettavan jalan sääreen polven alapuolelta ja nosta jalkaa voimakkaasti kohti vartaloa. Nouse samalla päkiälle.Tunnet venytyksen nostettavan jalan takareiden yläosassa ja hieman tukijalan lonkankoukistajassa. Liike kehittää myös tasapainoa.

 
Venyttävä askelkyykky Venyttävä askelkyykky

Venyttävä askelkyykky

Ota reilu askel taakse, pysähdy aivan pieneksi hetkeksi ja venytä vartaloa auki avaamalla kädet pään yläpuolelle.

Tunnet venytyksen lonkan etuosassa ja etureidessä, jossa sijaitsevat lonkan koukistavat lihakset. Vaihda jalkaa
Sivukyykky Sivukyykky

Sivukyykky ja kierto

Asetu hartioita selkeästi leveämpään haara-asentoon ja ryhdy tekemään kyykkyliikettä sivulta sivulle.

Kierrä samalla käsiä kohti kyykistyvän jalan nilkkaa, jolloin tunnet venytyksen reiden sisäosassa ja myös selän yläosassa, rintarangassa.
Kyykkyavaus Kyykkyavaus

Kyykkyavaus

Asetu hieman hartioita leveämpään kyykkyasentoon jalkaterät hieman ulospäin. Mene kohti syväkyykkyä ja aukaise samalla käsillä polvia ulospäin. Pyri viemään liikettä toisto toistolta muutaman sentin alemmas. Tunnet samalla venytyksen reiden sisäosassa ja nivusissa.

Nouse kyykystä hallitusti ylös ja ojenna vartalo suoraksi. Pääset kyykyssä pikkuhiljaa syvemmälle ja syvemmälle, lopulta syväkyykkyyn saakka.
Takareisivenytys Takareisivenytys

Dynaaminen takareisivenytys

Vie jalka eteen ja kurkota vastakkaisen puolen kädellä jalkaa kohti. Tee liike molemmille puolille.

Tunnet pienen mukavan venytyksen takareiden lihaksissa. Palauta liike heti, kun venytys alkaa tuntua hieman haastavalta.